Besparen

Stijging zorgpremie 2021: cijfers en hoofdoorzaken

Volgend jaar stijgt de zorgpremie met gemiddeld € 5,- per maand. Daarmee gaat de premie in 2021 omhoog met zes tientjes op jaarbasis. Gemiddeld betaal je in 2021 voor alleen een basisverzekering € 1476,-.

Premie stijgt minder hard
Eerder gingen experts uit van een stijging van € 144,- per jaar. De premie stijgt hiermee minder hard dan eerder werd verwacht. Dit komt onder andere door een correctie van de Zvw (Zorgverzekeringswet). Dit is het deel dat een werkgever bijdraagt. Dit is vorig jaar te laag ingeschat en dat wordt nu gecorrigeerd. Ook vallen de kosten door het coronavirus nog relatief mee. Door het virus zijn de zorgkosten voor ziekenhuizen flink gestegen, maar er is ook heel veel zorg uitgesteld en nog niet gedeclareerd. Experts waarschuwen dat dit effect de komende jaren voor een extra premiestijging kan gaan zorgen.

De stijging van de zorgpremie zorgt ervoor dat de zorgtoeslag ook toeneemt. De exacte bedragen worden op Prinsjesdag bekendgemaakt. Het eigen risico van € 385,- zal in 2021 daarentegen gelijk blijven.

De officiële cijfers
Ben je benieuwd met hoeveel jouw zorgpremie stijgt? De exacte cijfers worden uiterlijk 12 november bekendgemaakt. Vanaf dat moment kun je overstappen van zorgverzekering. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de beste zorgdeals? Schrijf je dan in voor de Zorgpremie-alert en ontvang direct na bedenkmaking vanuit de zorgverzekeraars de nieuwste premies binnen.

Similar Posts