Besparen

Eerste zorgpremie bekend en afschaffing collectieve korting: wat betekent dit voor jou?

orige week was er al nieuws over zorgverzekeringen rondom Prinsjesdag en ook deze week is er weer veel nieuws in het land der zorgverzekeringen: vanaf 2023 is er geen collectieve korting meer op de zorgpremie én de eerste zorgpremie van 2021 is bekend. Traditiegetrouw maakt DSW jaarlijks als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie van komend jaar bekend. En deze ligt dit jaar anderhalve euro hoger dan de door het kabinet verwachtte € 5,- per maand. Bij DSW stijgt de premie van de basisverzekering in 2021 met € 6,50 per maand, dat is ruim € 78,- per jaar. We hebben de veranderingen voor jou op een rijtje gezet.

Collectieve korting in 2023 van de baan
Een collectieve korting lijkt aantrekkelijk, maar sinds dit jaar (2020) is de gemiddelde collectieve zorgverzekering duurder dan de gemiddelde individuele zorgverzekering. Een sigaar uit eigen doos dus. In 2023 wil de overheid dan ook dat de zorgverzekeringen met collectieve korting verdwijnen. De korting op de basisverzekering is nu maximaal 5%, maar werd het afgelopen jaar al gehalveerd. Overstappen naar een individuele zorgverzekering is dus sinds begin dit jaar al goedkoper, zelfs zonder korting.

Veranderend zorglandschap
Hans de Kok, onze directeur, verwacht binnenkort al de eerste effecten van dit besluit te zien in de vorm van nieuwe producten en bestaande producten die gewijzigd worden: “De zorgbranche gaat waarschijnlijk al inspelen op de nieuwe situatie van 2023 zonder deze collectieve korting. Het landschap gaat dus al eerder veranderen, omdat consumenten volgend jaar of in 2022/2023 zelf keuzes zullen gaan maken bij gebrek aan zorgcollectieven en dat juichen wij enorm toe.” Zo’n verandering komt de consument namelijk alleen maar ten goede, zegt hij. En dat is dus goed nieuws voor jou.

Similar Posts